2024. április 19., péntek

Földi Kinga: Szofi és Lulu

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és Földi Kingának, hogy lehetőséget biztosította nekem arra, hogy megismerjem Szofi és Lulu történetét. Ez a mesekönyvet kislányoknak ajánlanám, nem csak azért mert kislány a főszereplője, hanem mert ők fogják legjobban értékelni a történetet. Hogy miért? Majd kiderül miután elolvastad.

Földi Kinga:
Szofi és Lulu


Tartalom:

Az ötéves Szofi nagyon izgul, mert új óvodába fog járni. Ekkor bukkan fel Lulu, a kis pók, aki azt mondja neki, hogy a képzeletbeli barátja lesz. Szofi nagyon boldog, mert Lulu mindennap elkíséri őt a Pillangó csoportba. A mesékben a kislány a legkülönfélébb óvodai gondokkal találja szembe magát:
Hogyan szerezzen új barátot?
Mihez kezdjen, ha valaki csúfolódik?
Miként győzhető le a honvágy?

A kis pók az ötleteivel segíti őt, hogy a helyes irányba terelődjenek a gondolatai. Szofi igazi vagány lánnyá válik a mese folyamán. Megtanulja hogyan legyen bátor, még akkor is, ha lányként fiúkkal szeretne focizni.
A mesék bár tanulságosak, de nem didaktikusak. Szofi egyedül oldja meg a problémákat, így igazi főhőse lesz a történeteknek.

Vélemény:

Ez a mese tipikus kikapcsolódást nyújt az olvasója és a hallgatója számára egyaránt. Bár részekre van szedve, mégis a könyv végén kapunk egy kerek egészet. Szofi és Lulu kalandjai akkor kezdődnek igazán, amikor belépnek az új óvoda ajtaján. Tetszik, hogy könnyen olvasható, és az írónő úgy ír, hogy azt a gyerekek értsék. Tanulságos mese barátságról, gyermeki őszinteségről, segítőkészségről és bátorságról. Kevés ilyen mese van manapság már, ezért is megy ritkaságszámba. Ezt inkább ovis és alsós tagozatosoknak ajánlanám, akik most tanulnak olvasni. Gyakorlásnak kívánó és érdekes történetek. Az illusztrációk nagyon aranyosak. Szívesen olvasnék még Szofi kalandjairól. A kis hősnő nagyon a szívemhez nőtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...