2024. április 15., hétfő

Rebecca Reed: Neon Lights I. (Neon VI.)

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek, a MKMT Mozgalomnak és Rebecca Reed írónőnek, hogy lehetőséget biztosítottak nekem arra, hogy egy újabb Rebecca Reed történetet olvashassak. Ez a regény a Neon sorozat hatodik része, amely a Neon Lights I. címet viseli. Humorral, akcióval és izgalommal van fűszerezve.

Rebecca Reed:
Neon Lights I.
(Neon VI.)


Tartalom:

Gabriel fontos megbízást kap New Orleans egyik befolyásos alvilági figurájától. Fel kell törnie egy másik, hasonló nagykutya bankszámláját, és le kell nyúlnia róla némi pénzt. Ehhez nem akármilyen segítséget kap: a nagyfőnök szerencsehozó vázáját. De mi történik akkor, ha a vázát már első éjszaka ellopják tőle?
Rhys egy balszerencsés tolvaj. Folyton zűrbe keveredik, semmi nem akar összejönni neki. Legutóbbi rablása során is megzavarják, ezért egy vacak vázán kívül nem sikerül mást elhoznia. Másnap elpasszolja, csakhogy egy jóképű idegen elég gyorsan Rhys nyomára akad, és visszaköveteli jogos tulajdonát, de hiába, mert a porcelánnak nyoma vész.
A két fiú nagy bajba kerül, ezért kénytelenek összefogni, és együtt felkutatni a rejtélyes vázát. Ám nem csupán a különös üggyel kell megbirkózniuk, hanem egymás iránt fellobbanó, váratlan érzelmeikkel is.

Véleményem:

Nagyon szeretem Rebecca Reed írónő írásait. Régen olvastam már tőle, és most úgy éreztem újra bele kell merülnöm a világába. Ezt egy percig sem bántam meg, mert most újra jókat nevethettem. Rhys és Gabe története maga a két lábon járó katasztrófa, komolyan mondom. Rég nevettem ilyen jót. És a történet komoly oldalát pont ez veszi el. Az írónő stílusa most is könnyed, gyorsan olvasható a könyve. De ha egyszer elkezded, nem akarod befejezni és kiszakadni a világából.

A történetben a komoly témák is megtalálhatók, pl.: gyermekkori traumák, agresszív viselkedési formák stb.

De ezek a dolgok mind csak formálták a főhőseink életét. És valljuk be, minden történetbe kell egy kis plusz. És ebben megvolt. Bár ez egy LMBTQ+ zsánerű regény, mégis érzékenyen érintheti azokat az embereket is, akik fogékonyak ilyesmire.

Sok mosoly mellett a könnyek is megjelentek a szemembe, főleg a vívódások alatt.

De imádom az ő történetüket, sőt örülök, hogy megismertem Vakuumot és Tommyt is, hiszen nélkülük ez a kis csapat nem működhetne ennyire jól. Szinte minden oldal tartogat valami meglepetést az olvasó számára. Aki olvasott már az írónőtől, az tudni fogja, hogy most sem fog csalódást okozni az olvasóinak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...