2024. április 25., csütörtök

Pigniczki Ágnes: Csivi-Csirri mesék

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és Pigniczki Ágnesnek, hogy lehetőséget biztosítottak nekem, hogy elolvashassam a Csivi-Csirri mesék című könyvét. Ez a kötet bár gyerekeknek készült, de a felnőttek is találnak benne kedvükre valót. A Csivi-Csirri mesék kedvesek és aranyosak. Némelyik visszarepít az időben.


Pigniczki Ágnes:
Csivi-Csirri mesék


Tartalom:

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy… Na, várjunk csak! Az biztos, hogy volt, és nem csak volt, hanem van is, hiszen Pigniczki Ágnes történetei valós személyekről is szólnak. Illetve szólhatnak. Ezt minden kedves olvasó döntse el maga! Merthogy Ágnes ebben a könyvében többek között ír a tündérekről, akikről kiderül, hogy bizony ők sem tévedhetetlenek, és olvashatunk a Boldog királyságról és Ulururól. Hogy pontosan mik ezek? Nos, a Boldog királyság az egy olyan hely, ahol… De neeeem… Nem fogjuk most elárulni a mese lényegét! Aztán van még itt erdőlakó kisállatokról és egy bizonyos Folti cicáról szóló történet, ja, és még mielőtt elfelejtjük: egy szerencsét hozó pókról is olvashatunk. Nem kell megijedni, mert ez a pók valóban nem csípős, hanem kifejezetten barátságos, segítőkész! Ó, és ott van még Csivi és Csirri, aki két hangos, picike, aranyos kis… De tudjátok mit? Ezt sem áruljuk el, hogy kik ők! Pigniczki Ágnes tizenöt meséjét szívből ajánljuk kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Vélemény:

Pigniczki Ágnes írása gyermekek számára könnyen értelmezhető és aranyos. Sokszor olyan, mintha a saját élményeit mesélné el vagy a barátaiét. Ahogy olvastam, néha úgy éreztem, hogy én is ott ülök és hallgatom. Viszont azt sajnálom, hogy némelyik mese nagyon rövid volt, és ott úgy éreztem még lehetne tovább szőni a hálót, mert nekem lezáratlannak tűnt. Viszont az egyik kedvenc mesém a Vörös szikla meséje, amelyet szerintem sok helyen el fogok mesélni. Valahogy bennem nagyon megragadt. Tetszettek azok a mesék is, amelyeket, mint nagymama mond el. Érződik rajta a szeretet. Minden alsós gyermeknek ajánlom. Könnyen értelmezhetőek, rövidek és tanulságosak. Tetszik, hogy valós személyek által ihletett mesék is vannak benne. De hogy miért is érdekesek a mesék vagy ki Csivi és Csirri? Azt a könyvből megtudhatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sky S. T.: Most főzünk vagy dumálunk?

Hatalmas köszönettel tartozom Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és minden részvevőnek, aki közreműködött a könyv létrehozásában. Leh...