2024. május 20., hétfő

Pintérné Gépész Bettina: Ég és föld metszetében

Szeretném megköszönni Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és Pintérné Gépész Bettinának, hogy lehetőséget biztosítottak nekem arra, hogy Pintérné Gépész Bettina: Ég és föld metszetében című verses kötetét elolvashattam. Elgondolkodtató versek vannak benne, Bibliai és történelmi utalásokkal.

Pintérné Gépész Bettina:
Ég és föld metszetében


Tartalom:

Versek és elbeszélő költemények gyermekeim illusztrációival.
Apostolok és betyárok, ég és föld, város és természet, ember és Isten.

Véleményem:

Ebbe a kötetbe benne van rengeteg érzelem. A verseken érződik, hogy a legtöbb az emberi kapcsolatokról szól. Nem csak ember és ember közt hanem ember és a természet, vagy ember és az állatvilág közt. Sok mű szíve a Istennel való kapcsolatot vagy fohászt rejti magába.

Sokszor mosolyt csalt egy-egy rím az arcomra. Az illusztrációk nagyon aranyosak és csak színesebbé teszik a kötetet. Látni benne a családi összetartást. Érdekes látni a képeken azt, hogy egy-egy jelenetet a gyerekek hogyan is értelmeznek.

Az apostolnő című hosszabb verse nyerte el legjobban a tetszésemet. Nem csak azért mert Bibliai utalások vannak benne, hanem mert a családi kötelék de főleg az anyaság játszik benne nagy szerepet.

Elgondolkodtató művek. Mindenkinek szívből ajánlom azoknak akik szeretik a verseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sütő Éva: Olivia Fox naplója

Szeretném elsősorban a töretlen bizalmat megköszönni Sütő Éva írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és a Helma Kiadónak . Hálás vagyok nekik, hogy...