2024. május 24., péntek

Ryah Black: Az Alfa lánya

Szeretném megköszönni a lehetőséget Sky S. T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és Ryah Black írónőnek, hogy elolvashattam Az Alfa lánya című fantasy történetét. Ez a regény számomra hatalmas meglepetés volt. Bár olvastam az írónő romantikus maffiás történetét, ami tetszett, de mégis úgy érzem a fantasy világába teljesedik ő ki.

Ryah Black
Az Alfa lánya


Tartalom:

Két varázslatos történet, ahol a mágia a mindennapok része.
Marisol-t egy ódon kastély előtt hagyják, még baba korában. Az ott élő gróf a kegyeibe fogadja, a legerősebb emberekkel képezteti a fiatal lányt. Tökéletes fegyvert és testőrt akar magának, és mindenféle kegyelem nélkül formálja őt. Ám a gróf halálával a véreskü megtörik, és ekkor kezdődik Marisol kalandos utazása, hogy megtalálja az igazi helyét a világban.
Paige élete már akkor felkavarodott, amikor megfogant, hisz minden lény érezte egy újabb Isten születését. Ráadásul ezt még jobban megkavarja egy váratlan szerelem. Egy olyan szerelem, amely elpusztíthatatlan virágként nyílik a leghevesebb vihar idején.

Véleményem:

Ahogy már a bevezetőben is írtam, ez a regény rengeteg meglepetéssel szolgált számomra. Úgy érzem, hogy a fantasy műfaj az ő világa. Nem tudom, hogy mikor kezdett errefelé kacsingatni, de megtalálta az ő stílusát.

Szépen kidolgozott világot mutat be. A leírás alapján azt hiheti az olvasó, hogy megint egy klisés történetet kapunk. Ha ezt gondolod, akkor tévedsz.

Jó igaz, hogy vámpíros/vérfarkasos könyvet tart az olvasó a kezében. De az írónő mindezt egy egészen más oldalról közelítette meg. És nem azért, mert egy barátságos világot próbál teremteni a két faj között.

Marisol életét annyira szépen kidolgozta például, hogy mikor megértettem mi miről szól, csak azt vettem észre, hogy a története magába szippantott. Ezt a lányt rengeteg titok lengi körül, aminek hatására az olvasót meglepetés éri. Mikor már azt hisszük, hogy tudjuk ki ő, csalódnunk kell. Hiszen semmi sem az, aminek látszik. Mindennek megvan az oka. De hogy mi, az kiderül.

A második rész Paige életét mutatja be. Ami az előző részhez hasonlóan sok meglepetést és fordulatot tartalmaz. Itt sem minden az, aminek látszik.

A két kisregény szorosan kapcsolódik egymáshoz. A történet alakulása miatt lett minden úgy ahogy alakult. Bár sokszor megismerhettük a férfiak gondolatait, mégis a nőkre van összpontosítva. Hiszen az ő életük volt megpecsételve.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a fantasyt, és kellemes könnyed kikapcsolódásra vágyik.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sütő Éva: Olivia Fox naplója

Szeretném elsősorban a töretlen bizalmat megköszönni Sütő Éva írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és a Helma Kiadónak . Hálás vagyok nekik, hogy...