2024. május 31., péntek

Virgin Bergh: Fckin July (Prescott fivérek I.)

Egy kedves írónő ismerősöm kisregény sorozatának első részéről írom le a véleményemet. Ez nem más, mint Virgin Bergh: Fckin July (Prescott fivérek I.) része. Humorral és erotikával átszőtt komoly mondadójú története. A kötet olvasása alatt sokszor merültem én is a gondolataimba, egy-egy esemény után.

Virgin Bergh
Fckin July
(Prescott fivérek I.)


Tartalom:

Benjamen ​Beau Prescott egy jól menő építkezési vállalat tulajdonosa, fiatal, független, jóképű és menekül a múltja elől. Valaki egyszer már összetörte a szívét, azóta nehezen avat a bizalmába másokat. Lelke mélyén ugyanaz a meg nem értett fiú maradt, aki a gimnáziumi évek alatt maketteket épített, és ki akart tűnni bátyja árnyékából. Ennek megfelelően ideje nagy részét saját önmaga által meghatározott szabályrendszerében, és édesanyja nipp gyűjtő szenvedélyétől mentesen tölti. Aztán egy hétfői nap megpillantja Őt, és az a találkozás mindent megváltoztat. Mintha egy új esélyt kapott volna a boldogságra.

„ Egész életében első helyet élvezett a bizonyítási vágy, amelynek hátterét csak egy középső gyerek érthette meg, majd az egyetemről kikerülve a folyamatos munka, feljebbjutásért vívott harc tette ki minden gondolatát. Most azonban a légkondicionáló dacára újra elöntötte testét a forróság. Sőt, olyan érzés fogta el, mintha rajtakapták volna. Mély levegőt vett, tekintetével újra

körbepásztázta a termet. Mintha valami elkerülte volna a figyelmét. Izmaira rátelepedett a várakozás súlya. Azt hitte, egyedül van a szalonban, azonban a következő pillanatban csodálkozva tett előre pár lépést. A terem végén kialakított, hatalmas recepciós pult mögött egy lány ült. Eddig hogy nem vette észre? (…) A következő másodpercben aztán a napfény cinkosan megvillant a mellére tűzött, aranyozott névtábláján, ahol kanyargós betűkkel a neve állt:

July.

„Oh, te kibaszott Július!"

Véleményem:

Ez a regény számomra nagyon sok meglepetést okozott, mert kicsit eltérő volt, mint amit eddig olvastam Virgin Bergh írónőtől. Ebben a történetben az érzelmek fontos szerepet kaptak. Az írónő szépen bemutat egy családot, amelynek életét tragédia árnyékol be.

A fontos mondanivaló mellett a humor is felüti a fejét. Beau és July története tele van elgondolkodtató cselekedetekkel. Néha úgy éreztem, hogy minden gyorsan történik, néha pedig úgy, hogy egy helyben állunk. A titok, ami körüllengi őket szívszorító.

Ennyire összetartó embereket egy családban baj esetén alig lát az ember. Viszont örülök, hogy az első részben már az olvasóban kialakulhat egy kép a családról, de főleg a testvérekről, és azoknak a kapcsolatáról. Beau mint középső gyermek inkább a bátyához áll közelebb, ahogyan kivettem a köztük lévő kapcsolatból, bár az öccsétől se hidegült el.

A legtöbb ilyen sorozat vagy a legidősebb vagy a legfiatalabb testvérrel kezdődik. Ebben is más az írónő, mivel az életüket a középső testvér életével és küzdelmeivel kezdte el bemutatni.

Olvasás közben rengeteg kérdés merült fel bennem. De még nem mindegyikre kaptam meg a választ sajnos. Viszont olyan titkokra már itt is fény derült, amire nem is számítottam. Beaunak is nagyon nehéz lehetett a történteket átélni.

De viszont July élete sem volt egyszerű.

Tetszett az, hogy két szemszögből íródott a történet és így July és Beau fejébe is beleláthattunk.

Minden olvasónak ajánlom, aki szereti az izgalmas és romantikus regényeket kis erotikával fűszerezve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sütő Éva: Olivia Fox naplója

Szeretném elsősorban a töretlen bizalmat megköszönni Sütő Éva írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és a Helma Kiadónak . Hálás vagyok nekik, hogy...