2024. június 3., hétfő

Mimi Taylor: Fekete Bárány

Mindenki életébe van olyan könyv/könyvek, amelyeket időről időre elővesz és elolvassa. Nem azért mert elfelejtette volna, hanem mert éppen akkor arra van szüksége. Nekem most ilyen volt Mimi Taylor: Fekete bárány című regényének bővített változata. Számomra ez volt az első könyv az írónőtől, és az abszolút kedvenc is.


Mimi Taylor:
Fekete bárány


Tartalom:

Anthony Jonathan Edwards egy a harmincas évei elején járó fiatal építész, aki az apja cégénél dolgozik, meglehetősen szabad szájú, nem veti meg az alkoholt és imádja a nőket, akik többnyire egyetlen éjszakára ejtik rabul. A szex ugyanolyan fontos számára, mint másnak a víz vagy a levegő, de érzelmileg képtelen kötődni. Egy nap teljesen váratlanul betoppan az életébe valaki, aki fenekestül forgatja fel Tony életét és romba dönti eddigi jövőképét. Múltbéli kalandos élete hamar visszaüt, amiért nagy árat kell fizetnie.

Véleményem:

Számomra Tony és Amy története mindig is különleges volt, már első olvasás után is.
Ez volt az a történet, amivel az írónő regényeit megkedveltem. Ez a regény szárnypróbálgatás számára, mégis sikerült egy romantikus humoros történetet megalkotnia, aminek igen komoly a mondanivalója.

A regény fő építőeleme a család és a családi kapcsolatok. Nem hiába épül e téma köré az írónő regénye, hiszen ahogy megismertem, számára a család a minden. Ez Tony részéről jól be is van mutatva.

Nagyon tetszik, hogy egyik szereplő sem igazán az, akiről egy nő álmodik, de valahol mégis. Itt nem csak a férfi erős karakter, hanem a nő is. Szinte érezni azt, hogy egyenlő félként vannak ábrázolva. Egy szókimondó pasi mellé mégsem illene egy tutyimutyi nő. Vagy mégis?

A lényeg, hogy a történet sokszor mosolyt csalt az arcomra és megnevettetett, de voltak olyan pillanatok, amikor összeszorult a szívem és sírtam. Mert annyira valóságosan tudja az írónő ábrázolni az elvesztett szerettek megelevenedését. Szinte az álmok válnak valóra.

Persze mivel első regény így vannak benne kisebb hibák, de viszont elenyészőek. Az összkép szépen megmutat egy kerek sztorit. És ugye itt a család és a barátság kerül előtérbe, ami a mai világban úgy érzem egyre hanyatlóbb. Tanulhatunk ebből a könyvből.

A humor sosem lehet elég, és sok valósnak is beillő szituációkat rejt magába. Nem tudhatod mi a valós és mi a fikció. Ha egy jót nevetni szeretnél, akkor ezen a könyvön megteheted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sütő Éva: Olivia Fox naplója

Szeretném elsősorban a töretlen bizalmat megköszönni Sütő Éva írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és a Helma Kiadónak . Hálás vagyok nekik, hogy...