2024. augusztus 25., vasárnap

P. C. Harris: Blokkolj, ha tudsz!

Vannak olyan történetek, amelyekről egyáltalán nem könnyű írni, attól függetlenül, hogy milyen zsánerben van írva. Ilyen történet volt számomra P. C. Harris: Blokkolj, ha tudsz! című regénye is.

Hisz romantikus-erotikus zsánerben íródott, mégis többet adott számomra, mint kellemes nyári kikapcsolódást olvasás közben. Ez a regény sokkal többet rejt magában, mint azt az ember elsőre gondolná.

P. C. Harris:
Blokkolj, ha tudsz!


Tartalom:

Amikor ​a szerelem a jégnél is keményebb és a pokolnál is forróbb.

Sally Dannison egy vérbeli újságíró, akinek a karrierje az első. Pökhendi főnöke se tántoríthatja el attól, hogy a legjobb legyen a szakmájában. Egy nap azonban olyan feladatot bíz rá, amelyhez semmi kedve nincs. Interjú egy arrogáns hokicsillaggal. Aki mellesleg szintén nem örül ennek a riportnak.

Josh Nickerson élsportoló, akinek egyetlen célja és hivatása, hogy újabb Stanley-kupához juttassa csapatát. A hokinak köszönhetően nők ezrei rajonganak érte, de a felkínálkozó lehetőségek közül csupán néhányuk ágyában hajszolja az élvezeteket. Komolysága és keménysége kikezdhetetlen, Sally azonban mégis talál rajta fogást.

Találkozásuk olyan sorsszerű robbanás, amely mindkettőjük lelkét felperzseli. Amikor útjaik újra és újra keresztezik egymást, arcpirító szenvedéllyel vesznek elégtételt egymástól, és ez további bonyodalmat okoz mindkettőjük számára.

Vajon melyikük ravaszabb játékos a saját maga pályáján?

P. C. Harris erotikus-romantikus regénye megannyi izgalmas és érzelmes pillanatot ígér. A két főszereplő izzó vággyal teli kapcsolata pedig a leghűvösebb szíveket is felolvasztja.

Véleményem:

Vannak olyan történetek, amik hatalmas meglepetést okoznak az olvasóknak, és ezzel különböző érzelmeket és nézeteket váltanak ki az olvasóból. Na ez is egy ilyen volt számomra. Az írónőtől eddig csak az Árnyoldalt olvastam, de azt nagyon szerettem. De ez a regénye még azt is felülmúlta. Azon kívül, hogy tele volt humorral, mély elgondolkoztató üzenetet/üzeneteket is rejtett magába. A stílusát egyedinek mondanám, de semmiképpen sem könnyednek. A romantika és az erotika mellett megjelennek a krimi elemei is alap szinten. Ezzel is feldobva a regény hangulatát.

Ami számomra az egyik plusz pont volt, hogy váltott szemszögből íródott, így megismerhettük mind a két főszereplő gondolatait.

Josh és Sally története nem egy rózsaszín vattapamacsba csomagolt hamupipőke történet. És ez így van jól. Minden egyes oldalon voltak elrejtve információk, amelyek a végső megoldáshoz vezettek. Viszont be kell vallanom, hogy az írónő határozottan jól bánik a szavakkal, és az olvasó szinte csak az egyik végkifejletet találja ki, vagy még azt sem.

A szálak furfangos módon vannak szőve. Szóval, aki egy könnyed kis romantikus kikapcsolódásra vágyik izgalom nélkül, akkor az ne vegye a kezébe.

Mert itt az izgalom garantált. Aki figyelmesen olvas, az még tanulhat is valamit a hokiról, a játékosokról és a szabályokról is.

Számomra letehetetlen volt a könyv, mert oldalról oldalra magába szippantott. Sokszor elgondolkoztam egy-egy eseményen, hogy ki és miért állhat a dolgok mögött. De komolyan mondom, nem gondoltam arra a személyre, aki ténylegesen a szálakat irányította.

Sally lett az egyik kedvenc női karakterem a vagánysága, szabad szelleműsége és szabad szájúsága miatt. Nem fél kiállni saját magáért. Bátor és erős nő, aki a végsőkig képes harcolni, és ezért is lehet az, hogy eléri a saját céljait.

Aztán ott van Josh is. Akire nem lehet azt mondani, hogy fejébe szállt a dicsőség, annak ellenére sem, hogy többször is győzelemre vezette a csapatát. Az ő múltja rendesen megrázott, annak ellenére is, hogy voltak rá utalások. Mégis úgy érezem, hogy nem teljesen derült ki minden. Sajnáltam, hogy Josh testvéréről kevés derült ki, és szinte csak említésképpen volt jelen. Szívesen megismerném, hogy milyen is az ő kapcsolatuk.

De talán egyszer lesz majd lehetőség erre is.

Nehéz a gondolataimat szavakba szedni, még pár nappal az olvasás után is, hiszen, csaponganak a gondolataim. Ha a karakterekre gondolok, irigységet érzek és vágyat arra, hogy én is úgy éljem az életemet ahogy ők, nem csak álmodozva, hanem megvalósítva is azokat. Sokat tanulhatunk tőlük.

A sok nevetés mellett a könnyek is szerepet játszottak nálam. Hiszen voltak olyan részek, ahol kijöttek a könnyeim. És nem azért mert annyira szomorú vagy reménytelen lenne a helyzet.

Hanem mert, aki beleéléssel olvassa, az ráérez a karakterek hangulatára.

Mit tanított nekem eme könyv, vagy van-e olyan, amit tanított? Igen van, mégpedig azt, hogy az érzéseinket nem érdemes elrejteni magunkba. A fájdalmat és a gyászt meg kell élnünk ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, még akkor is ha nehéz. Vagy azt, hogy a bosszú nem csak bosszút szül, hanem megkeseredetté is tesz.

Ez a történet tele volt humorral, titkokkal, küzdelmekkel és fülledt erotikával. Minden egyes lapja maga a csoda. Tényleg kizárólag 18 éven felülieknek ajánlanám. Már csak a tartalma miatt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sütő Éva: Olivia Fox naplója

Szeretném elsősorban a töretlen bizalmat megköszönni Sütő Éva írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és a Helma Kiadónak . Hálás vagyok nekik, hogy...