2024. augusztus 30., péntek

Pintérné Gépész Bettina: Az erdők királya és más művek

Szeretném megköszönni a bizalmat Sky S.T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és Pintérné Gépész Bettinának, hogy lehetőséget adtak arra, hogy elolvashassam Az Erdő királya és más művek című mesekönyvet. Ebbe a könyvben a kisregényen kívül több mese és vers is megtalálható.

Egyedi illustrációkat is láthat benne az olvasó.


Pintérné Gépész Bettina:
Az Erdők királya és más művek


Tartalom:

A hetedikesekhez új fiú érkezik, aki megbolygatja az erdei hadi játék során két csapatra oszlott közösség mindennapjait. Vajon ki lesz az erdő királya? A kisregény után mesék és versek következnek

Véleményem:

Egy olyan könyvet olvashattam most, ami ízig-vérig általános iskola alsó tagozatosainak szól, akik készülnek a felső tagozatra. Hiszen a könyvben szereplő kisregényben megismerhetik azt, hogy milyen új gyereknek lenni egy másik iskolában, vagy milyen maguk közé új diákot befogadni. Milyen az amikor az osztály nem csak kettő, hanem három felé szakad. Őszintén úgy érzem, hogy az író nem csak a mai gyerekek életét mutatja be, hanem a szüleik gyermekkorának is egy részét. Amikor nem az volt a fontos, hogy a telefont nyomdosuk vagy a számítógép előtt üljünk, hanem az számított, hogy kint legyünk a friss levegőn és egyre több kalandba keveredjunk. Ezzel is új élményeket és sérüléseket szerezzünk.

Érdekes volt a múlt és a jelen sőt a jövő találkozójáról szóló történet. Érezni és észlelni lehet a mindennapokban ezeket a különbségeket, amelyre ez a történet rámutat.

A könyvben szereplő többi mese és vers is könnyed kikapcsolódást nyújt az olvasója számára. Minden gyermek megtalálja a maga kedvencét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előolvasás: Sütő Éva: Olivia Fox naplója

Szeretném elsősorban a töretlen bizalmat megköszönni Sütő Éva írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és a Helma Kiadónak . Hálás vagyok nekik, hogy...