2024. augusztus 30., péntek

Pintérné Gépész Bettina: Az erdők királya és más művek

Szeretném megköszönni a bizalmat Sky S.T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és Pintérné Gépész Bettinának, hogy lehetőséget adtak arra, hogy elolvashassam Az Erdő királya és más művek című mesekönyvet. Ebbe a könyvben a kisregényen kívül több mese és vers is megtalálható.

Egyedi illustrációkat is láthat benne az olvasó.


Pintérné Gépész Bettina:
Az Erdők királya és más művek


Tartalom:

A hetedikesekhez új fiú érkezik, aki megbolygatja az erdei hadi játék során két csapatra oszlott közösség mindennapjait. Vajon ki lesz az erdő királya? A kisregény után mesék és versek következnek

Véleményem:

Egy olyan könyvet olvashattam most, ami ízig-vérig általános iskola alsó tagozatosainak szól, akik készülnek a felső tagozatra. Hiszen a könyvben szereplő kisregényben megismerhetik azt, hogy milyen új gyereknek lenni egy másik iskolában, vagy milyen maguk közé új diákot befogadni. Milyen az amikor az osztály nem csak kettő, hanem három felé szakad. Őszintén úgy érzem, hogy az író nem csak a mai gyerekek életét mutatja be, hanem a szüleik gyermekkorának is egy részét. Amikor nem az volt a fontos, hogy a telefont nyomdosuk vagy a számítógép előtt üljünk, hanem az számított, hogy kint legyünk a friss levegőn és egyre több kalandba keveredjunk. Ezzel is új élményeket és sérüléseket szerezzünk.

Érdekes volt a múlt és a jelen sőt a jövő találkozójáról szóló történet. Érezni és észlelni lehet a mindennapokban ezeket a különbségeket, amelyre ez a történet rámutat.

A könyvben szereplő többi mese és vers is könnyed kikapcsolódást nyújt az olvasója számára. Minden gyermek megtalálja a maga kedvencét.

2024. augusztus 25., vasárnap

P. C. Harris: Blokkolj, ha tudsz!

Vannak olyan történetek, amelyekről egyáltalán nem könnyű írni, attól függetlenül, hogy milyen zsánerben van írva. Ilyen történet volt számomra P. C. Harris: Blokkolj, ha tudsz! című regénye is.

Hisz romantikus-erotikus zsánerben íródott, mégis többet adott számomra, mint kellemes nyári kikapcsolódást olvasás közben. Ez a regény sokkal többet rejt magában, mint azt az ember elsőre gondolná.

P. C. Harris:
Blokkolj, ha tudsz!


Tartalom:

Amikor ​a szerelem a jégnél is keményebb és a pokolnál is forróbb.

Sally Dannison egy vérbeli újságíró, akinek a karrierje az első. Pökhendi főnöke se tántoríthatja el attól, hogy a legjobb legyen a szakmájában. Egy nap azonban olyan feladatot bíz rá, amelyhez semmi kedve nincs. Interjú egy arrogáns hokicsillaggal. Aki mellesleg szintén nem örül ennek a riportnak.

Josh Nickerson élsportoló, akinek egyetlen célja és hivatása, hogy újabb Stanley-kupához juttassa csapatát. A hokinak köszönhetően nők ezrei rajonganak érte, de a felkínálkozó lehetőségek közül csupán néhányuk ágyában hajszolja az élvezeteket. Komolysága és keménysége kikezdhetetlen, Sally azonban mégis talál rajta fogást.

Találkozásuk olyan sorsszerű robbanás, amely mindkettőjük lelkét felperzseli. Amikor útjaik újra és újra keresztezik egymást, arcpirító szenvedéllyel vesznek elégtételt egymástól, és ez további bonyodalmat okoz mindkettőjük számára.

Vajon melyikük ravaszabb játékos a saját maga pályáján?

P. C. Harris erotikus-romantikus regénye megannyi izgalmas és érzelmes pillanatot ígér. A két főszereplő izzó vággyal teli kapcsolata pedig a leghűvösebb szíveket is felolvasztja.

Véleményem:

Vannak olyan történetek, amik hatalmas meglepetést okoznak az olvasóknak, és ezzel különböző érzelmeket és nézeteket váltanak ki az olvasóból. Na ez is egy ilyen volt számomra. Az írónőtől eddig csak az Árnyoldalt olvastam, de azt nagyon szerettem. De ez a regénye még azt is felülmúlta. Azon kívül, hogy tele volt humorral, mély elgondolkoztató üzenetet/üzeneteket is rejtett magába. A stílusát egyedinek mondanám, de semmiképpen sem könnyednek. A romantika és az erotika mellett megjelennek a krimi elemei is alap szinten. Ezzel is feldobva a regény hangulatát.

Ami számomra az egyik plusz pont volt, hogy váltott szemszögből íródott, így megismerhettük mind a két főszereplő gondolatait.

Josh és Sally története nem egy rózsaszín vattapamacsba csomagolt hamupipőke történet. És ez így van jól. Minden egyes oldalon voltak elrejtve információk, amelyek a végső megoldáshoz vezettek. Viszont be kell vallanom, hogy az írónő határozottan jól bánik a szavakkal, és az olvasó szinte csak az egyik végkifejletet találja ki, vagy még azt sem.

A szálak furfangos módon vannak szőve. Szóval, aki egy könnyed kis romantikus kikapcsolódásra vágyik izgalom nélkül, akkor az ne vegye a kezébe.

Mert itt az izgalom garantált. Aki figyelmesen olvas, az még tanulhat is valamit a hokiról, a játékosokról és a szabályokról is.

Számomra letehetetlen volt a könyv, mert oldalról oldalra magába szippantott. Sokszor elgondolkoztam egy-egy eseményen, hogy ki és miért állhat a dolgok mögött. De komolyan mondom, nem gondoltam arra a személyre, aki ténylegesen a szálakat irányította.

Sally lett az egyik kedvenc női karakterem a vagánysága, szabad szelleműsége és szabad szájúsága miatt. Nem fél kiállni saját magáért. Bátor és erős nő, aki a végsőkig képes harcolni, és ezért is lehet az, hogy eléri a saját céljait.

Aztán ott van Josh is. Akire nem lehet azt mondani, hogy fejébe szállt a dicsőség, annak ellenére sem, hogy többször is győzelemre vezette a csapatát. Az ő múltja rendesen megrázott, annak ellenére is, hogy voltak rá utalások. Mégis úgy érezem, hogy nem teljesen derült ki minden. Sajnáltam, hogy Josh testvéréről kevés derült ki, és szinte csak említésképpen volt jelen. Szívesen megismerném, hogy milyen is az ő kapcsolatuk.

De talán egyszer lesz majd lehetőség erre is.

Nehéz a gondolataimat szavakba szedni, még pár nappal az olvasás után is, hiszen, csaponganak a gondolataim. Ha a karakterekre gondolok, irigységet érzek és vágyat arra, hogy én is úgy éljem az életemet ahogy ők, nem csak álmodozva, hanem megvalósítva is azokat. Sokat tanulhatunk tőlük.

A sok nevetés mellett a könnyek is szerepet játszottak nálam. Hiszen voltak olyan részek, ahol kijöttek a könnyeim. És nem azért mert annyira szomorú vagy reménytelen lenne a helyzet.

Hanem mert, aki beleéléssel olvassa, az ráérez a karakterek hangulatára.

Mit tanított nekem eme könyv, vagy van-e olyan, amit tanított? Igen van, mégpedig azt, hogy az érzéseinket nem érdemes elrejteni magunkba. A fájdalmat és a gyászt meg kell élnünk ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, még akkor is ha nehéz. Vagy azt, hogy a bosszú nem csak bosszút szül, hanem megkeseredetté is tesz.

Ez a történet tele volt humorral, titkokkal, küzdelmekkel és fülledt erotikával. Minden egyes lapja maga a csoda. Tényleg kizárólag 18 éven felülieknek ajánlanám. Már csak a tartalma miatt is.

2024. augusztus 23., péntek

Emy Dust: Szerelemmel szabadulva (Egyesítve II.)

Bár csak mondhatnám azt, hogy az Egyesítve sorozat második része, egy szirupos málnaszörphöz hasonlító történetre sikeredett, de nem. Így ezzel az egy mondatos bevezetővel, szerintem rájöttetek arra, hogy Emy Dust: Szerelemmel szabadulva (Egyesítve II.) sorozat második részéről hozom el nektek a véleményemet. Az írónő itt a megkedvelt szereplők mellé újakat is teremtett.

Az első részből megismert Jack történetét tárja a napvilágra az írónő.

Emy Dust
Szerelemmel szabadulva
(Egyesítve II.)


Tartalom:

Jack Gleeson kiváló rendőr, barát és szenvedélyes férfi. Szereti a nők társaságát, nem a szíve vezérli a kapcsolatokban. Egy nap valaki belép az életébe akaratlanul is. A lány elutasító viselkedése kihívás Jack számára, ismeretlen múltja több problémát és akadályt gördít eléjük. Lesz még valaki, aki a múltból visszatérve mindent megtesz, hogy ők ne lehessenek együtt. Képesek megküzdeni egymással, egymásért?

A Bilincsbe zárt szerelemből jól ismert Jack saját útja a szerelemhez, nevetéssel, drámával, akcióval és a tőle elmaradhatatlan erotikával.

Jack és Victoria története

Vélemény:

Eme sorozat első része másra sikeresett, mint az első. Hiszen itt az egész történetet maga Jack fogja elmesélni az olvasóknak. Bár jó lett volna belelátni Victoria fejébe is egyes jelenetek után. Megismerni az ő szemszögét is, de remélem ha egyszer jön átdolgozott és bővített formában, akkor erre az olvasónak lesz lehetősége.

Ez a rész számomra eddig a leghumorosabb. Nem csak Jack és Brian közti civakodások miatt, hanem mert maga Jack sem kutya. Tetszett nagyon az, hogy a történt évekkel az ikrek megszületése után játszódik, ezzel is lehetőséget adva az olvasóknak arra, hogy őket is megismerjék, És az édes cserfes őszinte gyerekszáj mindig nagyot szokott lendíteni a történeteken.

Ez a rész is, mint az előző elég nehéz témákat boncolgat. A családon belüli verbális és nonverbális bántalmazás mellett, a titkot is olyanok amelyek mázás súllyal húzzák le az embert a mélybe.

Itt nagyon tudtam tisztelni Victoriát, hiszen az ő élete sosem volt egy leányálom. Nem csodálom, hogy sokszor a munkába menekült, vagy bujdosni kényszerült. Aki őt el tudja ítélni a tetteiért, az kezdjen el azon gondolkozni, hogy vajon ő mit tett volna a főszereplőnő helyébe. Talált volna jobb megoldást? Ha igen mit? És az valóban jobb lett volna?

Ő ennyi szörnyűség után nem mutatna távolságtartást az emberek felé?

Ezen a pár rövid de egyszerű kérdésen érdemes elgondolkozni. Még az első részben a nevetés és a könnyek játszottak a legnagyobb szerepet nálam, eme részben még a borzongás is társult hozzájuk.

Mert én minden egyes sorából kiéreztem a félelmet és rettegést ott ahol kellett.

Zenghetnék ódákat, magasztalhatnám a történetet de mégsem teszem. Hiszen ez is, mint a legtöbb történet mást ad az embernek. Sokaknak kellemes kikapcsolódást még másoknak elgondolkoztató történetet. Én az utóbbi csoporthoz tartozom. Mert bár a humor elveszi a komolyság élét, mégis ott van a sorok közt megbújva a lényeg. Csak észre kell venni.

2024. augusztus 18., vasárnap

Emy Dust: Bilincsbe zárt szerelem (Egyesítve I.)

Rég olvastam ezt a sorozatot, és igazság szerint eddig sosem értem a végére, de majd most. Hisz végre beszereztem a zárókötetet is. És ennek örömére úgy döntöttem, hogy elkezdem előröl, és újból belemerülök, ebbe a komoly témákat boncolgató, humoros történésekkel teli fordulatos világba. Így kezembe vettem Emy Dust: Bilincsbe zárt szerelem (Egyesítve I.) című sorozatának első részét. És elhoztam nektek a véleményemet róla.

Emy Dust:
Bilincsbe zárt szerelem
(Egyesítve I.)


Tartalom:

Megan Prescott vágya, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen
és rendőr legyen. Egy szenvedélyes éjszaka magával ragadja
egy ismeretlennel, majd egy újbóli találkozás mindent felfordít
az életében. Menekülne az érzelmei elől, de már késő. Nem csak
saját magával kell megküzdenie, hanem a körülötte felbukkanó
titkokkal és hazugságokkal. Képes lesz rá, megannyi veszteség
és csalódás mellett, amik napról napra érik őt?

Fordulatokkal teli történet
Akció, Szenvedély, Dráma, Erotika , Humor

Megan és Brian története
Egyes jeleneteket Brian szemszögéből is megismerheted.

Vélemény:

A Bilincsbe zárt szerelem része a sorozatnak már átírva és bővítve is megjelent. Én még azon kevés szerencsések közé tartozom, akik mind a két verziót olvasták. Meg kell mondanom, hogy látom az írónő stílusán, hogy változott. Bár az alap történet ugyan az, sőt a szereplők is, mégis sok újdonságot tudott nekem is mutatni. Sokszor nevettem fel az éjszaka közepén is hangosan, amikor olvastam. Hiszen a humor nagyon fontos szerepet játszik ebbe a történetben is a nehéz téma miatt.

Olvasás után elgondolkoztam azon, hogy vajon kiben lehet megbízni akkor, ha a saját családod de főleg az anyád titkolózik előtted. Ezen a részen nem csak sokat nevettem, de a bővített olvasása közt sírtam is. Kész érzelmi kavalkádot hozott a felszínre bennem. De nagyon tetszett az, hogy nem csak Megan szemszögéből ismertük meg a történéseket, hanem Brian is megszólalt.

Még mindig imádom Brian és Jack csipkelődéseit és humorát. Ha ők nem lennének, még nehéz is lenne kitalálni őket.

Kiborultam amikor Megant a legjobb barátnője Zelda „elárult”. Azért raktam idézőjelbe, hogy aki már olvasta az döntse el, hogy számára ez mennyire igaz vagy sem.

Elgondolkoztam rajta, hogy egyes események alatt voltak-e jelei ennek, vagy az írónő annyira jól keverte a kártya lapjait, hogy észre sem vettem. De be kell vallanom, hogy nagyon belemerültem az olvasásba és erre nem is igazán figyeltem.

Minden egyes fejezet után az ember kíváncsi lesz, hogy mit tartogat a következő, ezzel is fenntartva az érdeklődését.

Érdekes módon sok tanulsága is van a történetnek. De ezeket, csak azok az olvasók veszik észre, akik figyelmesen olvasnak és belátnak a sorok mögé. Ez tipikusan az a könyv, hogy mindenkinek azt adja, amit ő látni akar benne.

Valakinek csak egy kellemes kikapcsolódást nyújt, egy tengerparti pihenés közben, vagy egy téli estén egy csésze tea társaságában. De van olyan ember is, akinek megérinti a szívét, és elgondolkozik azon, hogy egyes problémák ellen hogyan is lehetne fellépni.

Brian és Megan története nem csak egy rózsaszín vattapamacsba csomagolt szerelmi történet. Hiszen szól emberi kapcsolatokról családon belül és kívül is, munkahelyi túlkapásról, családon belüli verbális és nonverbális bántalmazásról is.

Néhány emberi elmébe is betekinthetünk, megismerhetjük azt, hogy ezt a világot, amelyet az írónő megteremtett a története köré ő hogyan is látja.

Számomra a kellemes kikapcsolódáson kívül sokkal többet nyújtott az Egyesítve sorozat első része.

2024. augusztus 12., hétfő

Marosi Nikolett: Szakadék

Most egy összetett kötetről hoztam el a véleményemet, amelyre már nagyon kíváncsi voltam. Viszont az olvasásával lassan haladtam és ennek megvolt az oka. Ami nem más, mint hogy sokszor elgondolkoztam, hogy én hogy is értelmezem ezt. Mert igen ezt nem csak olvasni, de értelmezni is kell. Nem kell minden szavával egyetérteni nem is ez a lényeg, hanem hogy kinyíljon az elméd végleg.

Ez a kötet amit így felvezettem nem más, mint Marosi Nikolett: Szakadék című filozófiai verses kötete.


Marosi Nikolett:
Szakadék
Csak hiszed, hogy kommunikálsz


Tartalom:

„Bevallom, kicsit féltem, hogy nekem kell véleményt mondanom, ajánlást írnom a könyvről, hiszen nehéz elfogultság nélkül úgy, hogy a mindennapjainkat együtt töltjük Nikivel. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a Szakadék a szemem előtt született meg. Naponta belekóstolhattam egy-egy versbe, írásba, bár volt, ami még előttem is titok maradt. Talán nem is értettem mindennel egyet és mások is lesznek így, de nem is kell…
Ebben a könyvben a ma embere végre tükörbe nézhet, s gyakran meg is látja magát benne, de valljuk be őszintén, ezt nem szívesen ismerjük el.
Bátran ajánlom az írásokat azoknak, akik szeretnek elmélkedni az élet nagy dolgain, szeretik a szép, mélyreható verseket, akik mernek és tudnak önállóan dönteni, és azoknak is, akik ezt még csak most tanulják…”
Kiss Zoltán
Dalszerző

Véleményem:

Marosi Nikolett egy görbe tükröt tart az olvasók elé ezzel a filozofikus verses kötetével. A kötetben nem csak versek találhatók, hanem fogalmak is, amelyeket saját nézete alapján magyaráz meg az olvasóval.

Ezeken a fogalmakon az író nézete után az olvasó is akarva sőt akaratlanul is elgondolkozik.

Nem tudom még szavakba önteni, azt amit e kötet adott nekem, de egy biztos elolvasása után más lettem. Voltak olyan dolgok amikbe egyetértettem az írónővel, de olyan is akadt amivel nem nem. De ez a kötet elején is fel van tüntetve, hogy nem kötelező itt semmivel egyetérteni.

De tényleg hatalmas eredményt ér el az ember akkor ha ráismer saját magára vagy gondolataira. Hiszen szólás szabadsága van ahogyan tudom.

Ezzel a kötettel az írónő nem csak a nézetei de embertársai mellett is kiáll.

Igaz szerepel benne a hit, a politika, filozófia és még sok minden más.

De szerintem már tényleg azzal eredményt érhetünk el, ha csak egy-egy versen elmélkedünk.

Ehhez nem kell politikusnak, tanárnak, filozófusnak lenni elég ha egy egyszerű ember vagy józan paraszt ésszel.

Ezt a kötetet azoknak ajánlom, akik nem félnek nyitni az új felé.

2024. augusztus 4., vasárnap

Surovec Róbert: A halál anatómiája (A halál anatómiája I.)

Szeretném megköszönni Sky S.T. írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és Surovec Róbert írónak a lehetőséget, hogy megbíztak bennem és lehetővé tették azt, hogy elolvassam Surovec Róbert: A halál anatómiája című első misztikus-krimi regényét. A történet maga visszarepít a 1890-es évek végére. Egy olyan városba, amely a mai napig létezik, és rengeteg történelmi épülettel rendelkezik. De hogy melyik ez a hely, lentebb kiderül.

Surovec Róbert:
A halál anatómiája
(A halál anatómiája I.)


Tartalom:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1896 ​januárjában az éj palástja alatt elterülő Kassán meggyilkolnak egy fiatal nőt. A nyakán éktelenkedő két szúrásnyomon keresztül kiszívták a vérét. A rejtély még csak tovább fokozódik, amikor az áldozat holtteste hirtelen eltűnik a halottasházból, ahonnan az egyik szemtanú szerint a hulla a saját lábán sétált el. A rendőrkapitányság alkalmazottai természetesen heves nyomozásba fognak, ám egyidejűleg a Felsőmagyarország című napilap szerkesztőségének két tagja is megpróbálkozik az ügy felgöngyölítésével. A színésznő, Rhédey Anna szerint vámpír követte el a gyilkosságot, azonban a tanár, Grossz Kálmán racionális magyarázatot szeretne adni a történtekre. Vajon melyiküknek lesz igaza? Sikerül megoldaniuk a rejtélyt? Ahogyan az a krimikben lenni szokott, a végén mindenről lehull a lepel.

A szerző alapos kutatómunkát végzett első regényének megírásához, hogy hitelesen tudja visszaadni a 19. századi Kassa hangulatát. Számos történelmi ténnyel és valós helyszínleírással fűszerezte meg sorait, mely által az olvasó valódi időutazáson vehet részt

Véleményem:

Ez a legelső könyvem az írótól, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. Mert valahogy megfogott az író stílusa, és maga a történet is. A legjobban mégis az tetszett, hogy van valóság alapja a történetének, és olyan valós helyen játszódik ahol számtalan történelmi esemény is megtörtént. Ez a helyszín nem más, mint Kassa.

Olvasás közben az ember visszarepül a múltba, pontosabban a 1890-es évek végére. Hogy miért is fontos ez a dátum, az majd kiderül a történetből. De el kell ismernem, hogy nagyon hitelesen van bemutatva és jellemezve az akkori kor. A ruhák leírása, az életforma mind hiteles. Látni, hogy az író sok kutatómunkát végzett, hogy megfelelően be tudja mutatni az olvasóknak. Tetszik, hogy a könyvben szerepelnek újságcikkek, térkép is van benne, amely hiteles és szépen megmutatja azt, hogy hol találhatóak a helyszínek, amelyek a könyvben szerepelnek.

Olvasás közben hol megborzongtam, hol mosolyogtam vagy éppen a könnyeimet törölgettem. De volt olyan, hogy hitetlenkedve a fejemet ráztam. Számomra Anna karaktere példa értékű volt. Persze tudtam azt, hogy már azokba az időkben is voltak, olyan női személyek, akik kíváncsi természetüknek nem tudtak parancsolni, és mindenbe beleütötték az orrukat. Mégis üde fénypont volt Anna.

Kálmán és Anna karaktrei szórakoztattak, hiszen más nézőpontból közelítették meg a témát. Az egyik merészebb szempontokat vett figyelembe, még a másik a talajon állva próbált rájönni a rejtély kulcsára. De hogy ez mennyire sikerült nekik és kinek is volt igaza, az igazán csak a végén derül ki.

Azok az olvasók, akik nem csak olvassák a könyvet, hanem együtt is próbálják megfejteni a szereplőkkel, azoknak rengetek jel van elrejtve. Ezzel is izgalmasabbá téve a olvasást. Sok izgalmas valós és téves elmélet születhet így meg.

Számomra igazi meglepetés volt ez a könyv. Kevés ilyen hiteles történetet olvastam. Elejétől a végéig szépen ki van dolgozva, és követhetőek az események alakulása. A legmeglepőbb számomra az volt, hogy a fejezezek is részletekre voltak bontva. Így minden fejezet részei más szereplők gondolataiba engedtek betekintést. Az olvasó hol egy rendőr gondolatait ismerhette meg, hol Kálmán és Anna cselekedeteit vagy esetleg az elkövető gondolatvilágába engedett betekintést.

Tényleg csak ajánlani tudom azoknak az olvasóknak, akik szeretik azokat a történeteket, amelyek a valóság és a fikció közt mozognak. A krimi rajongóknak kötelezővé tenném.

Előolvasás: Sütő Éva: Olivia Fox naplója

Szeretném elsősorban a töretlen bizalmat megköszönni Sütő Éva írónőnek, az MKMT Mozgalomnak és a Helma Kiadónak . Hálás vagyok nekik, hogy...